Because Ideas Can Be Hot And Cold

THE WALL HOUSE

Singapore

This is a tale of two houses sitting on a sprawling piece of land, similar in looks, yet independent and finally coming together to form a coherent whole. What links these two units together is the huge central courtyard at the entrance expressed in an austere geometry of granite floor and wall, an organically shaped oculus and a minimalist planting of six willowy trees. Like a sparse yet artful Chinese landscape painting, this sets the tone for the rest of the location. The landscape design, similar to the house, can also be experienced in multiple correlated layers. Views are borrowed through cut outs and vistas, where sight lines and spaces begin to overlap. The project takes its inspiration from the philosophy of the classical Chinese Garden, also for the bathrooms. The lines of the internal architecture contribute to a balanced composition where CEA collections of taps and accessories fits in with consistency and elegance.


Project: Farm Studio
Photo courtesy of: Bryan Van Der Beek + Edward Hendricks

Discover more in CEAlab4

credits digicore

CEADESIGN Srl s.u. | Sede legale - Headquarters: Via Brenta 8 - 36020 Pove del Grappa (VI) Italy | Showroom: Via Brera 9 - 20121 Milano (MI) Italy
VAT - C.F. - R.I. (VI): 01628190249 | Paid-in capital: € 76.000,00 | REA VI 173914 | Tel. +39 0424 572309 | Fax. +39 0424 573121 | Email: info@ceadesign.it

Privacy Policy | Cookie Policy