Because Ideas Can Be Hot And Cold

Attic

Jesolo Lido, Italy

The renovation of the attic of a historic building in the Jesolo Lido, originally built in the fifties as a hotel and turned into a complex of apartments in the eighties. The orientation and the elongated shape of the building became an opportunity to shape the spaces with the intention to evoke the atmosphere of a ship: the living area, to the south, becomes a bow overlooking the sea; the night zone, to the north, hosts the cabins in the stern. A full-length closet is the hull of the boat/apartment, inviting the visitor into the bright living room, facing the sea.
The closet penetrates right down the master bedroom, defining the bathroom environment. Thanks to the crystals of the large shower, the bathroom creates an uninterrupted visual space. The details of the furnishings and of the elegant, well-finished  taps by CEA, in AISI 316/L stainless steel, add a touch of charme to the room decor.

Project: Enrico Zamattia Architetto, Roberto Nicoletti Architettura e Design
Photo courtesy of: Colin Dutton

Discover more in CEAlab5

credits digicore

CEADESIGN Srl s.u. | Sede legale - Headquarters: Via Brenta 8 - 36020 Pove del Grappa (VI) Italy | Showroom: Via Brera 9 - 20121 Milano (MI) Italy
VAT - C.F. - R.I. (VI): 01628190249 | Paid-in capital: € 76.000,00 | REA VI 173914 | Tel. +39 0424 572309 | Fax. +39 0424 573121 | Email: info@ceadesign.it

Privacy Policy | Cookie Policy