Because Ideas Can Be Hot And Cold

PENTHOUSE AMSTERDAM

Amsterdam, The Netherlands

The triumph of the natural light is the key element of an elegant, cosmopolitan penthouse located on the Amsterdam seafront.

A recent renovation by the architect Jan-Evert de Brouwer. The penthouse offers spectacular views of the Film Museum and the Amsterdam waterfront, thanks to a sequence of large windows. The remarkable brightness of the interior and a strict control of the volumes have guided the selection of the finishes, by virtue of their natural colours and the degree of light reflection.

The kitchen is connected to the living room through an airy open space and is composed as a multifunctional space fully equipped with the best technologies. The CEA kitchen tap in stainless steel with removable hand-shower guarantees functionality and hygiene thanks to the natural characteristics of the material.

Careful attention to the details of the bathroom guides the juxtaposition of materials such as wood, metal, steel, stone and concrete, defining the different functional areas. The pure steel of the CEA taps is elevated to a primary importance in the composition, while respecting the sober elegance of the design.

Project: Jan-Evert De Brouwer
Photo courtesy of: Herman van Heusden

Discover more in CEAlab6

credits digicore

CEADESIGN Srl s.u. | Sede legale - Headquarters: Via Brenta 8 - 36020 Pove del Grappa (VI) Italy | Showroom: Via Brera 9 - 20121 Milano (MI) Italy
VAT - C.F. - R.I. (VI): 01628190249 | Paid-in capital: € 76.000,00 | REA VI 173914 | Tel. +39 0424 572309 | Fax. +39 0424 573121 | Email: info@ceadesign.it

Privacy Policy | Cookie Policy