Because Ideas Can Be Hot And Cold

NYLØNFABRIK

Sint-Niklaas, Belgium

A new life as high-end showroom and loft for a former nylon factory at the mercy of the time.

The Kove interior design studio has renovated a disused industrial building, with a careful composition of deep perspectives and natural light. The project brought new life into the place while enhancing its industrial identity, through the juxtaposition of the original red brick walls with the contemporary claddings, the garden and the pool. For the daylight to shine in, some parts have been demolished to open large windows on the walls and a skylight over the central nave.

The original elements have been preserved as far as possible, in contrast with the smooth Corian ceilings, the marble, the concrete and the parquet. A staircase made of iron and wood leads to the total white mezzanine, separating the work space from the private loft. The showroom downstairs displays a finest selection of design and contemporary art pieces. For the kitchen and bathroom, Kove chooses the culture of product and the Made in Italy quality of CEADESIGN, joining the CEApoint project.

Upstairs, the loft is characterised by a fresh and refined combination of colours and natural lighting. The private sphere of the bathroom and kitchen confirms the predilection for the CEA taps. The TWO fan for air stratification by CEA is installed to assist in the cooling and heating system, as ideal complement for high ceilings and open spaces.

Project: Kove Interieurarchitecten
Photo courtesy of:
Luc Roymans

Discover more inCEAlab6

credits digicore

CEADESIGN Srl s.u. | Sede legale - Headquarters: Via Brenta 8 - 36020 Pove del Grappa (VI) Italy | Showroom: Via Brera 9 - 20121 Milano (MI) Italy
VAT - C.F. - R.I. (VI): 01628190249 | Paid-in capital: € 76.000,00 | REA VI 173914 | Tel. +39 0424 572309 | Fax. +39 0424 573121 | Email: info@ceadesign.it

Privacy Policy | Cookie Policy