Because Ideas Can Be Hot And Cold

RESIDENZA RG/RM

Treviso, Italy

Obtained by uniting two adjoining residential units located in a building in the centre of Treviso, this home melds the historical austerity of the construction with the pared-down elements of contemporary design. Spatial and material elements have been artfully combined in this project to  underline the natural relationship between function and form characterizing this home.

The reutilization of the space has been carried out along a central trajectory that dominates the residence throughout and is punctuated by the constant presence of perpendicular elements.  From the technical room overlooking the large dining table to the master bathroom, this line leads to rooms of an increasingly intimate nature; in the opposite direction, it reveals an open plan and shared dimension in which kitchen, dining and living areas cohabit in one large space.  Wood, untreated steel and concrete, of strictly artisanal production, constitute the distinctive mark of the living spaces and bathrooms.

Project: Gobboarchitetti

Photo: Paolo Utimpergher

Discover more in CEALAB7

credits digicore

CEADESIGN Srl s.u. | Sede legale - Headquarters: Via Brenta 8 - 36020 Pove del Grappa (VI) Italy | Showroom: Via Brera 9 - 20121 Milano (MI) Italy
VAT - C.F. - R.I. (VI): 01628190249 | Paid-in capital: € 76.000,00 | REA VI 173914 | Tel. +39 0424 572309 | Fax. +39 0424 573121 | Email: info@ceadesign.it

Privacy Policy | Cookie Policy