Because Ideas Can Be Hot And Cold

VILLA BM

De Pinte / Belgium

The project concerns renovation of a 1950s villa located in a suburban environment just outside Ghent, surrounded by a huge garden inhabited by huge trees. Objective: to make the interior spaces more airy and connect them with the outside of the house, in line with contemporary lifestyle.

The coal deposit is replaced by a light, pure and minimalist volume. Here there is a large kitchen with windows that allow natural light to enter and strengthen the relationship with the courtyard. While crossing the house, one has the impression that the recreated spaces have always been there, ever since their origins.

Thanks to a limited palette of colours and materials, a sense of continuity and harmony between the rooms can be perceived. The revisitation of spaces in function of new living is an inevitable choice. Thus, the fifth bedroom on the second floor was used as an office and library, while a metal spiral staircase provides access to the guest bedroom with bathroom, and to the playroom for children under the huge roof.

The main bathroom is located on a long, narrow corridor that leads to a beautiful garden. The pure and timeless design of CEA taps was chosen for all the bathrooms; their workmanship is perfectly suited to the refined textures of the micro-cement walls.

Project: A116 Architecten

Photo: Patricia Goijens

Collections GIOTTO and NEUTRA

Discover more in CEALAB 11

credits digicore

CEADESIGN Srl s.u. | Sede legale - Headquarters: Via Brenta 8 - 36020 Pove del Grappa (VI) Italy | Showroom: Via Brera 9 - 20121 Milano (MI) Italy
VAT - C.F. - R.I. (VI): 01628190249 | Paid-in capital: € 76.000,00 | REA VI 173914 | Tel. +39 0424 572309 | Fax. +39 0424 573121 | Email: info@ceadesign.it

Privacy Policy | Cookie Policy